Beter leren

Spelling kwartetHet is mogelijk in plaats van of in combinatie met een andere vorm van begeleiding te kiezen voor een breintrainingsprogramma.

De programma’s op een rij:

  • Acoustic Pioneer: screening en training van auditieve verwerkingsvaardigheden
  • Jungle Memory werkgeheugentraining
  • S.M.A.R.T.: training intellectuele vaardigheden: ook voor volwassenen

De trainingen duren minimaal 10 weken. Per week zijn er één of twee oefenmomenten in de praktijk of op school en minimaal twee trainingsmomenten thuis. De kosten zijn €20,00 per week, dit bedrag is inclusief onderzoek, inlogcodes voor digitale oefengedeeltes en materiaal en exclusief het normale RT-tarief.

 

Acoustic Pioneer: training auditieve verwerkingsvaardigheden

Een screening en training van het luisteren en verwerken van geluiden, klanken en spraak.

Voor kinderen vanaf 5 jaar die moeite hebben met de auditieve component van het werkgeheugen en het kunnen verwerken van auditief aangeboden informatie en instructie in de klas. Het auditieve werkgeheugen is onder andere belangrijk voor de taalontwikkeling.

Jungle Memory Werkgeheugentraining

Jungle Memory is een online werkgeheugentraining voor leerlingen van 7-16 jaar die problemen hebben in de aandacht en het leren. Het is in samenwerking met scholen ontwikkeld door de Universiteit van Durham. Jungle Memory is ontworpen om werkgeheugenvaardigheden te verbeteren die cruciaal zijn bij het leren. Jungle Memory stimuleert de Prefrontale Cortex en werkgeheugengebieden in het brein.

Jungle Memory kan het lezen, schrijven en logisch redeneren verbeteren. Het leert leerlingen de aandacht goed te richten en ingewikkelde opdrachten aan te kunnen. De training pretendeert niet een behandelvorm voor aandachtsstoornissen te zijn, maar een training voor kinderen met concentratie- en leerproblemen.

De combinatie met RT, waarbij naast training ook gewerkt wordt aan het verbeteren van leerstrategieën en automatiseren, geeft volgens onderzoek het beste effect. 

S.M.A.R.T.: training intellectuele vaardigheden

Trainingsprogramma om beter te leren, denken, focussen en onthouden.

S.M.A.R.T. staat voor Sterkere Mentale Vaardigheden door Relationele Training en helpt kinderen (en volwassenen) hun intellectuele vaardigheden en redeneervermogen te verbeteren. Naast een basisprogramma bestaat het programma ook uit oefeningen die het werkgeheugen, verwerkingssnelheid en flexibiliteit versterken.

De vaardigheden die geleerd worden liggen ten grondslag aan alles wat iemand doet in het dagelijkse leven, op school, op het werk; van het nemen van alledaagse beslissingen tot het oplossen van ingewikkelde problemen. Het programma leert een reeks basale relationele vaardigheden aan en brengt deze op een hoger niveau, zodat het leren sneller en makkelijker wordt.

Uit onderzoeken komt een positief verschil naar voren op een IQ-test.

 

Meer weten of de informatiefolder ontvangen?

Stuur mij een e-mail