Leren is Leuk voor professionals

Leren is Leuk op LinkedIn

Leren is Leuk heeft een eigen groep op LinkedIn met meer dan 2000 leden. Deze groep biedt een platform voor professionals in het onderwijs- en de onderwijsondersteuning om netwerken te versterken en informatie uit te wisselen.

September 2012 en oktober 2013 heeft een deel van deze groep elkaar offline ontmoet in Leiden, om ervaringen, kennis en expertise te delen. Met workshops, presentaties, materialenmarkt en natuurlijk discussie, alles verzorgd door leden van deze groep.

Passend Onderwijs

Niet alleen voor leerkrachten en schoolteams, ook voor professionals die niet verbonden zijn aan een school zijn er mogelijkheden voor workshops of presentaties met betrekking tot het gebruik van onderwijsondersteunende en -remediërende methoden in de praktijk. Leren is Leuk verzorgt de workshop Taal in Blokjes in company in Leiden  vanuit het F&L-Expertisecentrum.

Eigen praktijk

Praktisch gerichte workshop over belangrijke dingen die te maken hebben met het voeren van een eigen RT-praktijk. Voor starters maar ook voor de al meer ervaren ondernemer.

Deze workshop gaat verder, waar algemene cursussen over het ondernemerschap stoppen. De oriëntatiefase en de voorbereidingen zijn inmiddels achter de rug en een voorzichtige start is misschien al gemaakt.

Onderwerpen, die aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld: aanschaf materialen, minimale uitrusting, aanpak bij nieuwe aanmeldingen, inspelen op de markt, profileren, specialiseren of niet, marketing, bijhouden administratie, dilemma’s, groepslessen…

Van elkaar leren, eigen ervaringen en inbreng zijn sleutelwoorden. De groep bepaalt welk aspect aandacht krijgt en na de workshop kan deze doorgaan als intervisie- of netwerkgroep van Leren is Leuk voor professionals.

Workshops worden gegeven in de schoolvakanties in Leiden of op locatie. Opgeven kan via mail of telefonisch.

  • Minimum aantal deelnemers is drie.
  • Uitleen materialen en testen.
  • Sommige materialen en testen zonder registratie kunnen geleend worden.

Meer weten?

Laat het me weten!