Over mij

Sophie Dekker
Sophie Dekker

Mijn naam is Sophie Dekker, remedial teacher en zelfstandig begeleider in het onderwijs. Sinds 2009 heb ik mijn eigen praktijk ‘Leren is Leuk’ in Leiden.  Of het nu gaat om kinderen die ik les geef, scholen waar ik als lees- en rekenspecialist word ‘ingevlogen’ of professionals die een workshop volgen, mijn uitdaging is kansen bieden. Zodat we samen verschil maken. Ik wil kinderen laten ervaren dat leren leuk is, ook al is het moeilijk, ouders steunen zodat ze weer vertrouwen krijgen en leerkrachten en professionals handvaten geven, zodat lesgeven weer leuk wordt. Want als leren leuk is en je je gesteund voelt, doe je het graag. Leerervaringen maken het verschil!

In 1988 ben ik afgestudeerd als logopedist. Ik vond dat ik nog niet klaar was en ging naar Leiden om Klinische- en Gezondheidspsychologie te studeren. Uiteindelijk werd mijn werkgebied toch de logopedie: een eigen praktijk en werkzaam op scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Den Haag.

Op de wat toen LOM-school heette, ben ik me gaan specialiseren in de behandeling van kinderen met ernstige leesproblemen en dyslexie. Ik merkte in de loop van de tijd, dat ik wat miste in het werken op school: zelf de verantwoordelijkheid dragen voor een klas, voor het leerproces, voor het bieden van, wat toen nog geen naam had, maar we nu ‘passend onderwijs’ noemen. Na de (deeltijd)Pabo ben ik jarenlang werkzaam geweest in allerlei vormen van basis- en speciaal onderwijs: als groepsleerkracht, oudercoördinator, medewerker in de leeskliniek en LGF(rugzak)-begeleider.

In de loop der jaren heb ik mij steeds verder ontwikkeld. Door ervaring, het schrijven van beleidsplannen, bestuurswerk, studie. ‘Leren is Leuk’ is onderdeel van dit proces, waarin alles samenkomt: mijn studies, mijn drang om me steeds verder te ontwikkelen en nieuwe wegen te bewandelen, mijn interesse voor het onderwijs, leerproblemen…maar vooral mijn liefde voor kinderen!

Uit mijn cv:

Werkervaring huidig

Zelfstandig Begeleider in het onderwijs in eigen praktijk en op basisscholen in Leiden: ‘Leren is Leuk’, Praktijk voor Remedial Teaching, Huiswerkbegeleiding en Trainingen, vanaf 2009:

Passend onderwijs: uitdaging om kansen te creëren en verschil te maken!

  • begeleiding van kinderen en jongeren met leerproblemen waaronder (ernstige) lees- en rekenproblemen, dyslexie, dyscalculie en werkhoudingsproblemen al dan niet in samenhang met bijvoorbeeld AD(H)D, DCD, ASS;
  • groepslessen, trainingen en vakantieklas;
  • ‘leren leren’ training voor leerlingen in bovenbouw basis-, voortgezet en hoger onderwijs en studenten in MBO of HBO;
  • begeleiding zorgleerlingen en hun leerkrachten op school;
  • teamtrainingen en workshops voor scholen en bedrijven;
  • Leren is Leuk voor professionals: nascholing en netwerkactiviteiten: workshopdocent Taal in Blokjes.

Meer informatie of een keer kennismaken? Ik hoor het graag!

Stuur mij een e-mail

Leren is Leuk is vanaf maart 2019 een gecertificeerde praktijk voor de behandeling van ernstige lees- en spellingproblemen waaronder dyslexie volgens de F&L-methode.


Geregistreerd Remedial Teacher LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers)

   CRKBO Geregistreerd Docent        Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is website-mdv.jpg

Tips voor ouders: Neem ook eens een kijkje op wijzeroverdebasisschool.nl dé site voor betrokken ouders.