Motorische remedial teaching

Bijna het eind van dit bijzondere schooljaar!
Plannen maken voor de zomer en voor het volgende schooljaar, voor mij staat dit in het teken van verdere groei van het Onderwijscentrum, een laagdrempelige onderwijsvoorziening waar alles ‘in huis’ is om kansen te creëren en verschil te maken. 
Een van mijn wensen is om nog meer aandacht te besteden aan bewegend leren, in het bijzonder aan het schrijven, steeds meer een achtergesteld vakgebied in het onderwijs. 
En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat schrijven positieve effecten heeft op onder andere het leren lezen en het onthouden van leerstof. 
Vanaf september komt Petra Bosch het team versterken. Ze is leerkracht en rekenspecialist op Mytylschool de Thermiek. 
Naast remedial teaching voor lezen en rekenen zal ze motorische remedial teaching opzetten. We starten met specifieke begeleiding bij het schrijven, waarbij naast het schrijven zelf ook aandacht is voor balans, evenwicht, oog-handcoördinatie en begrippen als links-rechts. De lessen kunnen apart of in combinatie met andere ondersteuning gevolgd worden, zowel in een groep als individueel. 
 
Meer weten of interesse? Laat het me horen!
Onderwijscentrum Merenwijk Leren is Leuk is op zoek naar onderwijsspecialisten zoals Petra. Ook voor onderwijsassistenten, Pabo-studenten zijn er mogelijkheden.