F&L-certificaat dyslexiebehandeling

F&L-certificaat dyslexiebehandeling

Bij hardnekkige lees- en/of spellingproblemen en bij dyslexie is specialistische behandeling nodig. Hiervoor kan het F&L-behandelprogramma (Fonologische en Leerpsychologische methode) worden gebruikt. De F&L-methode® is een uitgebreid programma voor de behandeling van dyslexie. 

Alleen F&L-gecertificeerde praktijken en instellingen gebruiken de F&L-methode®.

Leren is Leuk is de enige praktijk in de regio waar behandeling met de F&L-methode wordt gegeven en ook al ingezet wordt in het voortraject, zodat kinderen al vroegtijdig de optimale zorg krijgen.

Helaas is vergoede behandeling via de gemeente Leiden nog niet mogelijk, doel is dit vanaf 2020 te kunnen verzorgen. In sommige gevallen vergoedt de ziektekostenverzekering een deel van de behandeling.

Taal in Blokjes

Taal in Blokjes is de schoolversie van de F&L-methode®. Taal in Blokjes is ontwikkeld vanuit de praktijk en gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring met de behandeling van leerlingen met een dyslectische problematiek.

Het is methode-onafhankelijk en kan naast alle taalmethodes worden gebruikt, zowel in de klas, in kleine groepjes of individueel. Het gebruik van Taal in Blokjes op school wordt ondersteund door materialen, software en cursussen of workshops.
Taal in Blokjes wordt gebruikt voor de begeleiding van kinderen met lees- en spellingproblemen in het basis- en speciaal onderwijs. Taal in Blokjes is ook heel geschikt voor onderwijs aan Anderstaligen of NT-2 onderwijs.

Preventief wordt Taal in Blokjes steeds meer in de klas naast de reguliere taalmethode gebruikt, bijvoorbeeld via een schoolarrangement. Leren is Leuk kan scholen hierin ondersteunen.

behandelmateriaal

De koppeling tussen Taal in Blokjes en behandeling met de F&L-methode® zorgt voor een optimale afstemming van de hulp. Scholen die Taal in Blokjes gebruiken, kunnen hun leerlingen goed ondersteunen bij een F&L-behandeling. In Leiden en omgeving zijn verschillende scholen die gebruik maken van het interventiepakket van Taal in Blokjes.

De F&L-methode® is de enige methode voor de behandeling van dyslexie met een continuüm van zorg tussen het interventiepakket Taal in Blokjes op school en het F&L-behandelprogramma. Hiermee is een efficiënte en goede ketenzorg mogelijk tussen school, ouders en de praktijk of instelling.

Bron: https://www.fenlexpertisecentrum.nl/

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.