De juiste hulp bij rekenproblemen

Soms verloopt de rekenontwikkeling moeizaam ondanks de extra hulp thuis of op school. Het lukt niet om het tempo en niveau in de klas bij te houden, het kind maakt onbegrijpelijke fouten of het lukt niet om de tafels te automatiseren.

Op tijd ingrijpen is belangrijk. Problemen in de basis kunnen namelijk leiden tot ernstige problemen in het voortgezet rekenen. Daarnaast kan een moeizame rekenontwikkeling leiden tot onzekerheid en faalangst. De profieltoets rekenen is een digitale toets die de rekenontwikkeling in kaart brengt en bestaat uit drie onderdelen.

In groep 3 t/m 5 ligt de nadruk op preventie namelijk vroegtijdige signalering van automatiseringsproblemen en gerichte oefening hiervan.

In groep 6 t/m 8 gaat het om de behandeling. De toets geeft handvaten voor het gericht oefenen van de automatisering en het aanpakken van hiaten en foutenpatronen in het hoofdrekenen. Ook geeft het de onderbouwing van compensatie/dispensatie bij hardnekkige automatiseringsproblematiek.

 

Afname van de toets vindt in het weekend plaats volgens afspraak en duurt 1 tot 3 uur (afhankelijk van leeftijd en belastbaarheid). 

Na afloop worden de resultaten besproken en volgt een schriftelijk verslag.

 

Kosten:

  • Afname per uur (maximaal 3): € 50,-
  • Profieltoets per onderdeel (maximaal 3): € 25,-
  • Inlogcode voor onbeperkt gebruik van het oefengedeelte: gratis
  • Bespreking resultaten en schriftelijk verslag: gratis

 

Meer weten of aanmelden? Ik hoor het graag.

Stuur mij een e-mail

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.