Nieuws uit Leren is Leuk

Rekensprint Online
Afgelopen periode hebben leerlingen uit Leren is Leuk meegedaan met het uittesten van Rekensprint Basis Online. En met succes! Er is flink geoefend aan de onderste bouwstenen van het rekenmuurtje: alles wat er nodig is om de basis sterker te maken en vlotter te rekenen tot 100. Een goede aanvulling op de lessen, waarin de somtypes en strategieën eerst worden behandeld, voordat er flink gesprint kan worden om ze in te slijpen.
Tot 14 mei kan er gratis gesprint worden, voor kinderen vanaf groep 4 die het rekenen tot 100 nog moeilijk vinden. Afname van het rekenmuurtje, een digitale rekentoets die de hiaten en mate van automatisering in beeld brengt zodat er gericht geoefend, kan ook, hiervoor wordt het behandeltarief in rekening gebracht.
 
Groepslessen basisonderwijs
De groepsles ‘Beter Begrijpend Lezen’ voor leerlingen uit groep 7 start 20 mei 15.30 – 16.30 uur.
Begrijpend lezen is geen vak maar een vaardigheid, een leesstrategie is een middel om te gebruiken om een tekst te begrijpen. Oefenen helpt!
Naast leesstrategieën oefenen we ook het focuslezen (een techniek om geconcentreerd en vlot een tekst te lezen) en zijn woordenschatontwikkeling en leesplezier heel belangrijk in de lessen. Bij aanmelding voor 17 mei: 8 lessen voor de prijs van 6.
Er is plaats voor 2-5 leerlingen.

Ook op woensdag starten groepslessen voor rekenen, lezen en taal voor leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Kinderen die al les hebben in Leren is Leuk hebben voorrang bij plaatsing.

Groepslessen voortgezet onderwijs
Bij voldoende aanmeldingen starten verschillende groepslessen zoals ‘Lezen voor je Lijst’, ‘Werken aan een stevig Rekenmuurtje’ of Grammatica en Werkwoordspelling. 
Lessen kunnen ook individueel gegeven worden. 
 
Individuele lessen
Voor basisschoolleerlingen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor het voortgezet onderwijs is bijles mogelijk in bijna alle vakken.
 
Workshop Taal in Blokjes
Leren is Leuk is een F&L-gecertificeerde praktijk (Taal in Blokjes) en ondersteunt scholen in het voortraject dyslexie, zowel door het verzorgen van nascholing en begeleiden in de klas als in de behandeling van ernstige lees- en spellingproblemen waaronder dyslexie. 
De volgende workshop is gepland in juni/juli, op twee dagdelen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Deze workshop is vooral bedoeld voor leerkrachten, IB’ers, logopedisten en andere onderwijsondersteuners, maar voor iedereen toegankelijk. Prijzen en info op aanvraag.
 
Vergoeding Remedial Teaching
Zorg & Zekerheid vergoedt 75% met een maximum van €320,- bij AV-GeZZin of AV-Totaal. Is dit van toepassing dan hoor ik het graag.
 
Interesse of vragen? Bel gerust of laat het me weten via het contactformulier.
 
Met vriendelijke groet,
Sophie Dekker

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.